Verdens ældste bryggeri i industriel skala identificeret

Ægypten

Et arkæologisk team fra NYU’s Institute of Fine Arts og Princeton University daterer det gamle kompleks til begyndelsen af ​​egyptisk historie.

Generelt billede af det sydlige ydre af indhegningen af ​​kong Khasekhemwy (ca. 2750 fvt). Der blev fundet et massivt depot af ølglas, der strakte sig over næsten hele det udgravede område. (Foto af Greg Maka for North Abydos -projektet.)

Et team af amerikanske og egyptiske arkæologer, der udgravede på stedet for Abydos i det sydlige Egypten, har afdækket beviser for verdens ældste kendte industrielle ølproduktionsanlæg, et gammelt kompleks med kapacitet til at producere nok øl til at betjene tusindvis af mennesker i et enkelt parti .

Det arkæologiske team fra Institute of Fine Arts (IFA) ved New York University og fra Princeton University daterede bryggeriet til begyndelsen af ​​den gamle egyptiske historie, ca. 3000 f.Kr., den omtrentlige tid for den politiske forening af Øvre og Nedre Egypten og fremkomsten af ​​den faraoniske stat, Kong Narmers æra.

”Facilitetens kapacitet var industriel i omfang og uden fortilfælde for sin tid, i stand til at producere mange tusinde liter, og sandsynligvis bygget til at forsyne begravelseskulterne fra Egyptens første konger, hvor ritualer blev udført både for at tilbede dem som guddommelige figurer og for at opretholde dem i de dødes land”

Matthew D. Adams, seniorforsker ved IFA

Matthew D. Adams er seniorforsker ved IFA, der leder co-leder North Abydos Archaeology-projektet sammen med Deborah Vischak, adjunkt i kunst og arkæologi ved Princeton. De to lærde er specialister i det gamle Egyptes arkæologi og kunsthistorie.

“Abydos -bryggeriet afslører ret meget om mængden af ​​ressourcer, der var til rådighed for Egyptens konger lige fra starten: landbrugsproduktionen, de kunne trække på, og det arbejde, de kunne mobilisere. Det er netop disse ting, der gjorde det muligt for dem at begynde at bygge gigantiske pyramider bare et par generationer senere”

Deborah Vischak

En eksisterende men ikke afklaret udgravning

Britiske arkæologer udgravede bryggeriet i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, men dets betydning blev ikke forstået på det tidspunkt, og den nøjagtige placering var gået tabt. North Abydos Archaeology -teamet, der arbejdede i samarbejde med det egyptiske ministerium for turisme og antikviteter, lokaliserede og begyndte at udgrave bryggeriet i 2018 og fortsatte undersøgelsen i 2020.

8 bygninger

Bryggeriet, der ligger på kanten af ​​ørkenen i den nordlige ende af det gamle Abydos, bestod af mindst otte separate installationer, bygget parallelt og med en afstand på cirka 8 meter fra hinanden. Seks af de otte, hver cirka 20 m lange × 2,5 m brede × 40 cm dybe, er hidtil blevet undersøgt i de nye udgravninger, delvis begravet under senere grave. Hver installation indeholdt omkring 40 store keramiske kar, arrangeret i to rækker og understøttet af ringe af soltørrede mudderstiver eller “ildben”.

Kar til mosning

Karene blev brugt til langsom madlavning eller “mosning”, en tyk blanding af korn og vand, der derefter blev silet og gæret for at producere øl i det gamle Egypten. Et mørkt, glasagtigt materiale var til stede i bunden af ​​mange kar, som er den hærdet rest af moset. Rummene mellem installationerne fungerede sandsynligvis som iscenesættelsesområder til påfyldning, affyring og tømning af karene.

Overdækket bryggeri

Kun bryggeriernes underjordiske dele er bevaret, men konstruktionsdetaljer viser, at de oprindeligt var overdækket. Små adgangsporte eller stokehuller blev indbygget i sidevæggene mellem hvert par kar til indførelse af brændstof og ild samt luftstrøm. Trækul blev fundet ved siden af ​​nogle af havnene, og beviser for tilstedeværelse af ild var overalt.

22.000 Liter per batch

Den industrielle produktionsskala ved Abydos – anslået til cirka 22.000 liter (5.811 gal.) Pr. Batch – har ingen kendt lighed i den arkæologiske rekord fra det tidlige Egypten. Baseret på gamle egyptiske tal for mængden af ​​øl, der dagligt leveres til arbejdere på statslige projekter som en del af deres løn, ville dette have været nok til at give en dags ølration til mere end 8.800 mennesker. I moderne forstand havde disse strukturer tilsammen kapacitet til at brygge nogenlunde hvad der svarer til en skummende halvliter for alle, der deltog i et udsolgt baseballkamp på Busch Stadium eller Citi Field.

Resultat af et forenet Egypten

Betydningen af ​​bryggeriet Abydos ser ud til at hænge tæt sammen med stedets unikke betydning i det tidlige Egyptens historie. Abydos var forfædrenes hjem for kongerne, der først forenede Egypten og etablerede dets centraliserede stat, og hele det enorme ørkenlandskab på stedet var forbeholdt deres eksklusive brug. Gravene, de byggede ved Abydos i 1. og 2. dynasti, omfatter Egyptens første store kongelige nekropolis eller kirkegård, som kan betragtes som en plan for dem, der senere skulle komme til Giza, Saqqara og Kongernes dal. Disse konger byggede også enorme ledsagermonumenter ved Abydos kaldet “kultiske indhegninger”, som var Egyptens første kongelige begravelsestempler, på kanten af ​​ørkenen ikke langt fra bryggeriets placering.

Direkte link til kongegrave

Beviser fundet tidligere, omfattende udgravning af indhegningerne under ledelse af Adams tyder på, at der sandsynligvis var en direkte forbindelse mellem bryggeriet og disse monumenter. Der er masser af beviser på, at der blev givet rituelle tilbud inde i kabinetterne, herunder enorme aflejringer af ølglas. Disse indskud giver direkte bevis for brug af øl i stor skala i kongeligt ritual, øl, der sandsynligvis blev produceret i en lignende skala i nærheden.

Symbol på kongelig magt og status

Både omfanget og placeringen i et helligt ørkenlandskab ved Abydos, der udelukkende var forbeholdt Egyptens tidlige konger, placerer det nordlige Abydos -bryggeri som en vigtig komponent i et nyt system af kongeligt udtryk på et kritisk tidspunkt i dets historie sammen med opførelsen af monumentale grave og kultiske indhegninger samt offerbegravelse af hovmænd og tilbageholdere, og i et tilfælde begravelse af en hel flåde af både, der fulgte med dem. Adams konkluderede: “Vi kan nu tilføje til disse bedre kendte symboler på tidlig kongelig magt et industrielt produktionssted bygget i en hidtil uset målestok for at understøtte kongeligt ritual i Abydos.”

Kilde: nyu.edu

Måske kunne du være interesseret i...