Mad

Madopskrifter med øl. Opskifter på brygning af øl finder du til gengæld her.

Mad og øl hører sammen. Her finder du opskrifter der tilgodeser begge dele. De danske køkken der et ølvenligt køkken. Ser vi på de retter vi sætter på bordet på danske højtider, så har øllet en fin plads med ved bordet. Der findes tillige mange opskifter der indeholdet øllet som ingrediens ved tilberedningen.

Drik ikke bare øllet – lav også mad med øl! Hvis du tilføjer øl til en opskrift, kan du smage smage, du ellers ikke ville finde. Den bedste del ved madlavning med øl, er øl, der passer naturligt til enhver form for måltid, fra sammenkomster med venner til en hurtig snack og når som helst på dagen. Hvis du vil have øl til brunch, kan du prøve en af mine opskrifter på ølpandekager eller øldonuts. Skal der ekstra krydderi på maden i aften? Tilsæt øl til dine pommes frites eller lav en ølburger.

Fra øl til brunch til øldesserter, jeg satser på, at du her finder et par opskrifter, der vil imponere selv de hårdeste kritikere. Højt skum for dejlig mad.

Øllet har altid haft en plads ved det veldækkede bord

De første skriftlige optegnelser over ølfremstilling er fundet i det gamle Mesopotamien og Egypten. Ordet øl (beer) kommer fra det latinske ord ‘bibere’, der betyder at drikke. Øl er en gæret drik, der har været forbrugt i tusinder af år siden 7000 f.Kr. Øl var en af ​​de første landbrugsprodukter, fordi den kunne opbevares i længere perioder, i modsætning til de fleste andre madvarer eller drikkevarer. På samme tid som folk opdagede alkohol, fandt de ud af, hvordan man bevarer øl ved at tilføje humle, som forhindrede ødelæggelse. Humle tilføjer også bitterhed for at forbedre smagen. Derudover tilføjede folk krydderier til øl for at få det til at smage bedre.

Øllet er en gave fra de Egyptiske guder

Egypterne mente, at øl var en gave fra deres guder, som de selv skrev om i hieroglyffer. Det blev også brugt som kompensation til arbejdere på store byggepladser eller gårde i Egypten og andre lande, og i nogle tilfælde blev øl mere værdifuldt end penge. Romerne bryggede deres egen øl hjemme ved hjælp af bygbrød ved at steppe det i vand og derefter presse maltkornene ud for at drikke til aftensmaden. De germanske stammer drak lignende sammensætninger fremstillet af hvede, rug, honning, frugt, ingefærrod og undertiden endda humle. Så som du kan se, har øl en ganske lang og farverig historie.

I dag fortsætter folk med at indtage denne drik fremstillet ved at fermentere byg eller hvede i en tør øl med humle tilsat. Nogle øl betragtes som “håndværksmæssige” drikkevarer, fordi små bryggerier dukker op over hele verden og laver forskellige typer og stilarter, herunder smagsstoffer såsom græskarkrydderi eller lave øl, der er gæret surt.

Ægte klassik drik ved middagsbordet

Der er dog mange anvendelsesmuligheder for andre øl end at drikke det. Vi har haft det i vores madlavning, siden mennesker har været der for at lave ild! Mange professionelle kokke i disse dage, klædt i deres mænds eller kvinders kokkefrakker og kokkeforklæder, bruger denne klassiske drik i deres retter, som omfatter salte retter til forretter og desserter. Øl er en god tilføjelse til mad, fordi den tilføjer en dejlig smag og ændrer smagen af ​​mad, men ikke overvælder den.

Hvad er de forskellige øltyper, og hvad bruges de typisk til, når det kommer til madlavning?

De forskellige øltyper kan bruges til at lave mad med på forskellige måder. Bryggerier har brugt øl som ingrediens i århundreder. Gæren, der er tilbage fra brygningsprocessen (og nogle gange tilføjes under tilberedningen) gør den til en god marinade eller mørner.

Ud over at bruge gæren fra øllet, er her nogle øltyper, der bruges til forskellige former for madlavning:

Ale

Ale bruges typisk i grillsaucer, gryderetter, der kræver lang tid at simre og brød som kringler og pizzadej.

Lagerøl

Lagerøl er lettere og sprødere end øl og er bedst egnet til citronbaserede retter eller fisk som laks, rejer og hvidfisk.

Hvedeøl

Hvedeøl egner sig godt til forretter, fordi de er lette og lidt søde; du ønsker ikke at overvælde dine gæster, når det er tid til det første kursus. Hvedeøl supplerer også svinekødsretter, der er braiseret eller røget, fordi pilsnen hjælper med at dæmpe svinekødsfedtet.

Cream Ale

Cream ale er bedst til bagning, fordi den har et lavere glutenindhold end andre øl, hvilket betyder, at der er færre kalorier fra kulhydrater, der påvirker dit blodsukkerniveau.

Lagerøl og Ales er gode ingredienser til madlavning på grund af deres unikke egenskaber. For eksempel indeholder lagerøl en jordagtig smag.

Hvilken slags retter bruger øl som ingrediens?

Dagens kokke bruger øl til fremstilling af mange forskellige slags retter, fra marinader og saucer til desserter og glasurer. Uanset om de laver en traditionel ret eller noget med deres helt eget twist, har disse professionelle kokke i deres kokkefrakker og forklæder brugt øl til at forbedre skålens smag og aroma.

Her er et par retter, der vil forbedre din madlavning ved tilsætning af øl:

  • Aroma-krydderglaserede ribben
  • Øl-braiseret svinekød
  • Fiske Tacos
  • Hvedeøl grillet kylling

Nogle desserter og glasurer omfatter:

  • Pandekager
  • Chokolademosse med Mors Stout
  • Ølbuddig

Disse retter er et noget du bliver nødt til at prøve mindst en gang i dit liv, og de er en meget smagfuld oplevelse. Selvom du måske tror, ​​at øl vil tilføre maden en vis bitterhed, er det typiske slet ikke tilfældet.