Natholdets 2021 Julekalender en succes

Mere end 10.000 har allerede bestilt julekalenderen.

Der er knap to måneder til første afsnit af Natholdets Julekalender 2021 ruller henover skærmen. Der er ingen tvivl om, at de tre Carsten Berthelsen, Anders Breinholt og Søren Rasteds rejse i øllets verden bliver en af decembers helt store taleemne i de danske hjem og på arbejdspladserne.

Der er nemlig allerede bestilt over 10.000 kasser. To  måneder før 1. december. Det er jo helt ekstraordinært. Men det betyder også, at du ikke skal vente til lige inden december med at bestille – så risikerer du at gå forgæves, skriver Craft Makers Collective, der står bag årets julekalender.

Følgende 24 bryggerier er med i Julekalenderen:

Krenkerup Bryggeri
Krenkerup brygger hovedsageligt klassiske øltyper efter reinheitsgebot. Bryggeriet ligger i flotte omgivelser på et gods på Lolland.  

Gamma Brewing
Gamma rangeres blandt de bedste i verden til at lave humlejuice.
I 2020 flyttede Gamma ind i nye lokaler for at kunne følge med efterspørgslen.

Svaneke Bryghus
Det bornholmske bryggerier med karismatiske Jan Paul startede i 2000.
I dag brygger de kun 100% økologiske øl efter slowbeer filosofien.

Indslev Bryggeri

På Fyn finder vi bryggeriet, der primært brygger efter bayersk tradition, og som de eneste i Danmark udelukkende brygger hvedeøl.

Ørbæk Bryggeri
Det østfynske bryggeri har en historie som føres tilbage til 1906, hvor de var et hvidtølsbryggeri. 100 år senere er Ørbæk blandt landets førende.

Hoppe.Beer
Bryggeriet fra Solrød brygger typisk efter den belgiske øltradition, men med sit helt eget, unikke særpræg. Bryggeriet er så småt, at de normalt tapper i hånden.

The Man Behind
Manden bag er den tidligere politibetjent, Anders Coisbo, som har brygget siden 00’erne. I 2010 lagde han endegyldigt skiltet for at dedikere sig bryggegerningen.

Bad Seed Brewing
Bad Seed startede i 2015 som fantombryggeri, og siden er det gået så stærkt, at de i 2018 rykkede ind i egne lokaler 20 km uden for Aalborg!

Anarkist

I de gamle Albani-bygninger i Odense brygges Anarkist øllet, som har til formål at nedbryde konventionerne og i stedet skabe øl, der udfordrer det forventede.
 
People Like Us
Bryggeriet er fornemmeste vis dedikeret til brygge fantastiske øl og skabe arbejdspladser for socialt marginaliserede grupper.

Fanø Bryghus
Bryggeriet fra Vadehavets øen kæmpede i midt 00’erne forgæves for sit liv.
I 2009 genstod bryggeriet, og siden har de ikke set sig tilbage.

Bryggeriet Frank
Brygmester William Frank er en rutineret herre i Øllets Verden. Han startede Grauballe Bryggeri i 2002 og vandt bl.a. Danske Ølentusiaster Ølpris 2011.

Det Lille Bryggeri
Efter er par lige-ved-og-næsten placeringer vandt Det Lille Bryggeri fra Bringstrup på Midtsjælland i 2020 endelig Årets Danske Bryggeri.  

Syndikatet
Gangsterbryggeriet fra Djursland har siden 2011 brygget øl med attitude.
Som de selv siger: “Drik først – spørg bagefter… hvis du tør”.

To Øl
I 2019 rykkede To Øl ind i den gamle Beauvais fabrik i Svinninge, og siden da har de for alvor sparket døren ind til de danske hjem med lækkert øl.

Sour Feet
Sour Feet er et sub-brand under Aarhus Bryghus, som er sat i verden for at brygge de øl, som Aarhus Bryghus ikke brygger: Det eksperimenterende øl.

Bryghuset Møn
På idyliske Møn finder vi det lokale bryghus, som ligger med en smuk udsigt over Stege Nor. Her har de ligget siden 2005, da det hele startede.

Godt Bryg
Godt Bryg hylder den stolte danske ølbrygningstradition fra 33 lokale bryggerier. Nu genoplives opskriften på juleøllen fra det gamle Faxe bryggeri.

Amager Bryghus
Årets Bryggeri 2018 er kendte for deres kulsorte og voldsomt humlede øl, hvor de aldrig holder sig tilbage. Denne gang går de dog i en helt anden retning.

Kissmeyer Brewing
Kissmeyer – med fortid hos Carlsberg og Nørrebro Bryghus – har siden 2010 brygget under eget navn, og blev kåret som Verdens Bedste Brygger i 2011.  

ÅBEN
Kolding-bryggeriet sendte sine første øl på gaden i sommeren 2017. Kun 1½ år skulle der gå, førend ÅBEN blev kåret til Årets Danske Bryggeri 2019.
 
Bryggeriet Skands
Birthe Skands (tidl. Carlsberg) grundlagde i 2003 bryggeriet under eget navn.
18 år senere brygges der stadig kvalitetsøl med fokus på balance og drinkability.

Herslev Bryghus
Bryggeriet tæt på Roskilde er et økologisk gårdbryggeri, der primært brygger efter terroir-principperne, hvor råvarerne findes på markerne omkring bryggeriet​​​​​​​.

Viborg Bryghus
Siden 2005 har Domkirkebyen nydt godt af de gyldne dråber fra det lokale bryghus. Nu får resten af Danmark muligheden for at nyde deres øl.

Måske kunne du være interesseret i...