OG FG Alk.(vol%) IBU EBC
1044-51 1010-16 4,5-5,3 20-30 6-12
En industriel og let tilgængelig version af pilsnerøllet. Det er ikke ualmindeligt, at der kun bruges bitterhumle, og malten suppleres ofte med råfrugt. Øllet gærer et par grader varmere end normal pilsnergæring.
Aroma
Generelt set en svag aroma af lys malt og mellemeuropæisk humle. Svag til middel niveau af DMS.
Diacetyl må ikke forekomme.
Udseende
Lys halmgul til gylden. Medium til kraftigt
skum. Helt klar.
Smag
Fraværende til svag, sød maltsmag. Svag humlesmag og -bitterhed.
Krop
Let til medium krop. Kraftig karbonering.
Eksempler
Carlsberg, Heineken, Grøn Tuborg, Budweiser (Amerikansk).
Øl stilarter
Baseret på foreningen Danske Øldommeres definitioner anno 2019.
- 01A. Moderne lys lager
- 01B. International lager
- 01C. Tjekkisk pilsner
- 01D. Tysk pilsner
- 01E. Münchener helles
- 02A. Moderne mørk lager
- 02B. Wiener
- 02C. Märzen
- 02D. Münchener dunkel
- 02E. Mørk tjekkisk lager
- 02F. Schwarzbier
- 02G. Klassisk røgøl
- 03A. Helles bock/maibock
- 03B. Bock
- 03C. Dobbelbock
- 03D. Eisbock
- 03E. Weizen bock
- 04A. Engelsk Ordinary Bitter
- 04B. Engelsk best bitter
- 04C. Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 04D. Engelsk golden ale
- 04E. Amerikansk pale ale
- 04F. California common/steam beer
- 04G. Kölsch
- 05A. Engelsk brown ale
- 05B. Amerikansk brown ale
- 05C. Engelsk dark mild
- 05D. Altbier
- 05E. Skotsk ale
- 05F. Skotsk stærk ale/wee heavy
- 05G. Old ale
- 06A. Engelsk IPA
- 06B. Amerikansk IPA
- 06C. Imperial IPA
- 06D. Black IPA
- 06E. New England IPA
- 07A. Weizen/weissbeer
- 07B. Dunkelweizen
- 07C. Belgisk Wit
- 08A. Dry stout
- 08B. Sweet stout
- 08C. Oatmeal stout
- 08D. Porter
- 08E. Moderne stout og porter
- 09A. Engelsk barley wine
- 09B. Amerikansk bealey wine
- 09C. Foreign extra stout
- 09D. Baltisk porter
- 09E. Imperial stout
- 10A. Belgisk blond
- 10B. Lys stærk belgisk ale/tripel
- 10C. Biére de garde
- 10D. Saison
- 11A. Belgisk dubbel/bruin
- 11B. Mørk Stærk Belgisk Ale
- 12A. Gueuze lambic
- 12B. Belgisk frugt lambic
- 12C. Flamsk rød
- 12D. Flamsk brun/oud bruin
- 12E. Berliner weisse
- 13A. Frugt/grøntsagsøl
- 13B. Krydret øl
- 13C. Trælagret øl
- 13D. Andre røg øl
- 13E. Andre tilsætninger