Udstyr

Close up af chiller

Jeg har efterhånden fået brygget nogle gange. Her deler jeg mine sparsomme informationer om udstyret jeg har brugt, med dig. På sigt håber jeg at siden bliver komplet i et sådant omfang, at du kan læse om det meste af de udstyr du har brug for til at lave dit første bryg.

Bryg ske

Bryg ske

Brygske eller brygpadle, det er ligegyldigt, men de bedste har nogle få egenskaber, der gør dem ideelle til brug på din brygdag.
Chiller

Chiller

En chiller, også kaldet kølespiral, bruges til at effektivt nedkøle urten så hurtigt som muligt. Det er vigtigt at få temeraturen ned. Der er flere gode ting ved at nedkøle sin urt hurtigt.

Flaskepåfylder

Jeg har en lille flaskepåfylder til hæverten eller direkte på gryden eller en tappe-spand. Den er ganske smart. Den virker ved at der er en lille pal (rød på illustrationen) der lukker for tilførslen af øl ud af røret. Man åbner for gennemløb ved at st...
Flasketræ

Flasketræ

Når man skal bruge så mange flasker (ca. 66 pr. bryg), så bliver der en del rengøring og desinficering af flasker. Derfor er et flasketræ helt uundværligt for mig. Træet er af plast, og det giver en meget let måde at tørre flaskerne på. Dert...
Gryde

Gryde

Min gryde er en helt almindelig 36 liter gryde med låg. Gryden er tit den første større investering når du skal i gang med håndbrygning. Det giver et meget lettere arbejdsflow, at kunne arbejde med een stor gryde frem for to eller fler...
Hævert

Hævert

Du bruger en hævert til at overføre en væske fra en beholder til en anden. Med andre ord bruger du den når du skal stikke om og når du f.eks. skal fylde dit bryg på flaske.
Hydrometer

Hydrometer

ned i væsken, og du kan nu aflæse på hydrometeres måleskala.
Kapselpåsætter

Kapselpåsætter

Kapselmaskinen er ret enkel at bruge; Man placerer en kapsel i maskinens standsehoved. Her holder en lille magnet fat på kapslen, og man kan sætte flasken under.
Lauter tun

Lauter tun

auter er et Tysk verbum der betyder “at gøre klar”. Lauter Tunen har en perforeret falsk bund, der lader den søde urt (urt = vand med maltsukker i) løbe igennem.
Maltmølle

Maltmølle

Jeg har haft svært ved at komme i gang med at lave møllen, men nu er der hul på bylden. Selve monteringengen af valseværk, controller og motor er blevet ganske simpel. To stykker træ med strategisk korrekt placerede huller er alt hvad der skulle til,...

Plus det løse

Diverse ting man har brug for som jeg vil komme ind på senere.

Gærrør
En flaske
Gærspande med låg