08B. Sweet stout

OG : 1.035 – 1.066
FG : 1.010 – 1.022
ABV : 3.0% – 5.7%
IBU : 15 – 25
EBC : 70 – 100

Beskrivelse :
Sweet stout er en samlet betegnelse for forskellige typer søde stouts. Milk stout er traditionelt brygget med laktose, og markedsført som en nærende øl til børn og gravide. Andre typer sweet stout under navne som oyster stout eller cream stout, adskiller sig fra dry stout med en grundlæggende sødme.
Aroma :
Middel til kraftig maltaroma, med karakter af toffee, karamel, sød lakrids, mælkechokolade eller kaffe. Humle bemærkes ikke. Fraværende til svagt niveau af frugtestere. Fraværende til svagt niveau af diacetyl. DMS må ikke forekomme.
Udseende:
Mørkebrun til sort. Kraftigt skum, der er hvidt til cremefarvet. Klar til let tåget.
Smag:
Middel til kraftig, ristet maltsmag, der balanceres af en grundlæggende sødme. Karakter af chokolade, toffee, karamel eller lakrids. En brændt note kan forekomme. I meget søde eksempler, kan laktosen smage som sukker og lys mælkechokolade. I andre eksempler kan det være ren maltsødme. Humlesmagen skal være fraværende og bitterheden skal være svag.
Krop:
Medium til fyldig krop. Lav karbonering.
Eksempler:
Refsvindinge Mors Stout, Marstons Oyster Stout.