Danske Ølentusiaster deltager i Copenhagen Beer Week

Copenhagen beer week logo

Kunne du tænke dig at være med på Copenhagen Beer Week d. 3. – 11. september, enten som deltager, frivillig eller arrangør, så læs mere her.

For andet år afholdes Copenhagen Beer Week – nu med fornyet energi og troen på at skabe en uge fyldt med fortællinger om dansk øl. Danske Ølentusiaster bakker op om projektet ved blandt andet at hjælpe til med frivillige kræfter.

Copenhagen Beer Week består af mange øl-relaterede arrangementer rundt omkring i København og omegn. Og for at kickstarte ugen afholdes der et Øltorv fredag d. 3. september og lørdag d. 4. september på Israels Plads i indre København. Det foregår som en ølfestival under åben himmel, hvor danske bryggerier kan købe standpladser.

Der vil ligeledes være forskellige sceneshows og debatarrangementer, og Danske Ølentusiaster stiller nogle frivillige til rådighed, som hjælperer til at promovere fortællingen om godt dansk øl og måske give en lille rundvisning på festivalpladsen.

Sidste år, som også var CPHBW’s første år, var det ikke muligt pga. corona at afholde Øltorvet. Alligevel var der en masse spændende arrangementer såsom Øl-saunagus, Øl og mad, ølforedrag i Videnskabernes hus og Oktoberfest. Og den ansvarlige for Copenhagen Beer Week, Christian Thomsen, lover et super fedt program for 2021:

“Vi lancerer programmet d. 5. august på cphbw.dk, men der kan komme flere arrangementer til efterfølgende. Det bliver et mangfoldigt udvalg og et mere varieret udvalg end sidste år.”

Christian Thomsen håber på, at CPHBW kan være med til at skabe en nysgerrighed for dansk øl blandt en bredere dansk befolkning. “Vi håber, at Øltorvet og dets arrangementer kan tiltrække et publikum, som ikke normalt deltager i et ølevent. Nogle kommer måske ikke kun pga. øllet men også de sceneshows, der kommer til at være.”

Alle har mulighed for at blive arrangører til et arrangement under CPHBW. F.eks. kan lokalafdelinger under Danske Ølentusiaster komme med i det officielle program, hvis de har et ølarrangement i den periode. Det giver f.eks. mulighed for en bred eksponering af alle de lokale Øllets Dag arrangementer. Er det noget for jer, så tilmeld jeres arrangement på cphbw.dk.

Har du som medlem lyst til at være en del af de vores frivilligekorps på Øltorvet kan du tilmelde dig som frivillig på siden “For medlemmer”. Som frivillig bliver du inviteret med til en stor afsluttende fest for alle bryggerier og frivillige. Har du spørgsmål, så kontakt tovholder Bitten R. Thomsen på [email protected].

Alle danske bryggerier har også mulighed for at blive medaktører i CPHBW ved at købe sig ind med tre forskellige festivalpakker. Et bryggeri kan enten blive en Festivalstøtte, Festivalven eller Festivalpartner. Pakkerne inkluderer standplads og deltagelse i forskellige netværks- og branchemøder i løbet af ugen. De vil desuden være med i den officielle eksponering af CPHBW. Er det noget for jer, så læs mere her.

Copenhagen Beer Week er en del af Food Organisation of Denmark, som er en medlemsbaseret forening, der er afsender på arrangementer som Copenhagen Cooking og Food Week i Aarhus. Derfor går et eventuelt overskud på Copenhagen Beer Week til næste års budget. Blandt medlemmerne er Erhvervsministeriet, Carlsberg, Arla og Miljø- og Fødevareministeriet.

Måske kunne du være interesseret i...