OG : ≥ 1.000
FG : ≥ 1.000
ABV : ≥ 0.0%
IBU : ≥ 0
EBC : ≥ 0
Beskrivelse :
En harmonisk forening af frugt/grøntsag og øl. Den grundlæggende øl skal følge en klassisk stilart og i konkurrencer skal både stilart og tilsætning angives. Bemærk at de kommercielle bryggerier, og dermed eksemplerne sjældent går efter at ramme en specifik grundlæggende stilart.
Aroma :
Øllet skal følge den grundlæggende stilart. Den valgte tilsætning skal bemærkes, men samtidig være i harmoni med øllet. Bemærk at forskellige tilsætninger kan være mere eller mindre markante i deres karakter.
Udseende:
Farve og skum skal følge den grundlæggende øltype, men den valgte tilsætning kan afspejles.
Smag:
Øllet skal følge den grundlæggende stilart. Den valgte tilsætning skal bemærkes, men samtidig være i harmoni med øllet. Bemærk at forskellige tilsætninger kan være mere eller mindre markante i deres karakter.
Krop:
Krop og karbonering skal følge den grundlæggende stilart.
Eksempler:
Wittekerke Rosé (Wit med hindbær), Brasserie de Silly Pink Killer (Belgisk blond med pink grape), Herslev Asparges (Weissbier med asparges)