OG : 1.046 – 1.052
FG : 1.008 – 1.014
ABV : 4.9% – 5.6%
IBU : 10 – 15
EBC : 30 – 80
Beskrivelse :
Den traditionelle sydtyske hvedeøl, med indslag af mørkere malte.
Aroma :
Svag til middel maltaroma, med karakter af friskbagt franskbrød, karamel og lys chokolade. Humlearoma bemærkes ikke. Middel til kraftigt niveau af frugtestere og fenoler. Frugtesterne er særligt banan og den fenoliske karakter beskrives ofte som kryddernellike, med noter af muskat og vanilje. En ganske svag røget fenolisk undertone kan forekomme.. Svag aroma af gær. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Kobberfarvet til mørkebrun. Kraftigt og holdbart skum. Let til kraftigt tåget.
Smag:
Svag til middel maltsmag, som kan have karakter af ristet brød, friskbagt franskbrød, karamel, chokolade eller en smule lakrids. Den ristede karakter er ikke en nødvendighed. Fraværende til svag bitterhed, uden smag af humlen. Svag til kraftigt niveau af frugtestere og fenoler. Kan have en frugtagtig sødme.
Krop:
Medium krop. Kraftig karbonering.
Eksempler:
Weihenstephaner HefeWeissbier Dunkel, Paulaner Hefe-Weissbier Dunkel, Erdinger Dunkel, Franziskaner Hefe-Weissbier Dunkel