Ølpioner får Den Danske Ølpris 2017

Christian Skovdal Andersen var – med sit bryggeri Ølfabrikken – allerede fra begyndelsen af den danske ølrevolutionen i 1998 en brygger, som satte nye standarder for dansk øl.

Christian er en dansk ølpioner, der satte tempo på den danske ølrevolution og blev inspirationskilde for andre danske bryggere. Sådan lyder begrundelsen for, at Christian Skovdal Andersen fra bryggeriet Beer Here har modtaget Den Danske Ølpris 2017 af Forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster.

“Du fortsætter et imponerende arbejde i øllets tjeneste. Fræk og charmerende er du. Altid provokerende og læseværdig på de sociale medier. Bliv ved med det. Dit øl er altid på det højeste niveau. Bliv også ved med det. Jeg håber meget, at du vil fortsætte din karriere med øl, hvad enten det bliver Here eller There,” sagde Hans Peter Jepsen, formand for Danske Ølentusiaster til prismodtageren og trækker en reference til Christian Skovdal Andersens nye bryggeri; Beer Here.

Christian Skovdal Andersen etablerede bryggeriet Ølfabrikken i 2004. Allerede året efter blev Ølfabrikken kåret til Årets Bryggeri af medlemmerne af Danske Ølentusiaster.

Christian Skovdal Andersen forlod Ølfabrikken i 2008, men har siden med stor kreativitet og produktivitet været igangsætter af flere bryggerier i Sydafrika og Australien, men koncentrerer sig i dag om Beer Here og hustruen Jessicas bryggeri Penyllan på Bornholm.

Den Danske Ølpris blev uddelt under Nordens største ølfestival Ølfestivalen, som Danske Ølentusiaster holder hvert år. I weekenden 18.-20. maj byder 200 bryggere på mere end 1.200 forskellige øl i Lokomotivværkstedet i København.

Kilde: ale.dk

Måske kunne du være interesseret i...