Århus Syd er Årets Lokalafdeling 2018

Danske Ølentusiasters lokalafdeling Århus Syd er et lysende eksempel på, hvad der skal til for at skabe rammen om et fællesskab for øl-nysgerrige og -oplevelseshungrende danskere.

Lokalformand Poul-Erik Deichmann-Dahl (th) og Martin Neve fra lokalafdeling Århus Syd er med til at udbrede det gode ølbudskab i Østjylland. Lokalafdelingen er Årets Lokalafdeling 2018.
Lokalformand Poul-Erik Deichmann-Dahl (th) og Martin Neve fra lokalafdeling Århus Syd er med til at udbrede det gode ølbudskab i Østjylland. Lokalafdelingen er Årets Lokalafdeling 2018.

Lokalafdelingerne er Danske Ølentusiasters rygrad. Hyggelige medlemsmøder med mulighed for at få spændende smagsoplevelser og opleve øl, som man ellers ikke ville eller kunne have fået smagt, er det, der gør et medlemskab hos Danske Ølentusiaster interessant for den almindelige ølnyder.

Lokalafdelingen i det sydlige Aarhus er et skoleeksempel på, hvordan en lokalafdeling kan løfte udbredelsen af det gode øl til nye højder. Århus Syd arrangerer en lang række spændende ølsmagninger og -ture, der er med til at udvide medlemernes ølhorisont, siger Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster.

En bred lokalbestyrelse med Poul Erik Deichmann-Dahl i spidsen gør et utrætteligt stykke arbejde for at hjembringe øl af alle mulige typer fra diverse mere eller mindre kendte bryggerier rundt om i verden.

Dyre øl, billige øl, syrlige øl, øl brygget med skæg, hvalnosser eller andre sære tilsætningsstoffer. Øl, der kan pirre nysgerrigheden, give uventede oplevelser, udvide deltagernes horisont og opdrage dem til selv at turde købe øl, som ikke bare hedder pilsner eller classic.

Lokalafdelingen er derudover altid synlig i bybilledet med deltagelse i Øllets Dag og lokale festivaler. Der afholdes håndbryggerkonkurrencer og arrangeres smagninger med gæster fra det store udland. Blandt andet fra Japan og Italien.

Århus Syd er en stadig inspiration for medlemmer fra naboafdelingerne, som i vid udstrækning valfarter til møderne. En mønsterafdeling, som i en årrække har været – og stadig er – en solid grundpille i Danske Ølentusiaster. Århus Syd fortjener at blive belønnet med prisen Årets Lokalafdeling 2018.

Danske Ølentusiaster er en uafhængig forbrugerorganisation med 8.700 medlemmer fordelt på 51 lokalafdelinger. Siden stiftelsen i 1998 har foreningen arbejdet for et alsidigt ølmarked og udbredelsen af og kendskabet til kvalitetsøl og ølkultur.

Måske kunne du være interesseret i...