Bornholm er Årets Lokalafdeling 2017

Hans Jeppsen, lokalformand Bornholm, modtager Årets Lokalafdeling-prisen af Mette Radza, Ølfestivalchef hos Danske Ølentusiaster.

Danske Ølentusiaster står, takket være stærke lokale kræfter, stærkt på Danmarks østligste ø   Danske Ølentusiasters rygrad er foreningens 51 lokalafdelinger landet over. I 2017 var én lokalafdeling dog stærkere: Lokalafdeling Bornholm med cirka 120 medlemmer.

Lokalafdeling Bornholm har en stor og aktiv bestyrelse, der arbejder hårdt for, at det gode ølbudskab udbrede på øen og ikke mindst hos turister, der besøger Bornholm i begyndelsen af september, hvor Øllets Dag fejres på Rønne Torv.

– Vi er rigtig glade for at have en så stærk lokalafdeling, som den på Bornholm. Afdelingen har en initiativrig bestyrelse og ikke mindst en trofast medlemsskare, der nyder godt af det gode arbejde på øen. De mange gode ølarrangementer har også gjort, at afdelingen har fået en betydelig medlemstilgang det seneste år, siger Hans Peter Jepsen, landsformand i Danske Ølentusiaster.

Lokalafdelingen har på et år fået lige under 15 procent nye flere medlemmer og i dag cirka 120 medlemmer. Hvert år afholdt mellem ni og ti medlemsmøder med for eksempel finaleølsmagning, ølbanko, håndbrygsmagning og bryggeribesøg. De fleste af møderne inkluderer mad tilberedt med øl og øl, der udvider medlemmernes ølhorisont. Det er ikke udsædvanligt, at over halvdelen af lokalafdelingens medlemmer deltager i de lokale arrangementer. Det er bemærkelsesværdigt, når man tager øens offentlige transport i betragtning.

I 2017 gennemførte lokalafdelingen en bustur øen rundt til de lokale bryggerier. Øllets Dag blev, i samarbejde med Rønne Handelsstandsforening, gennemført på Rønne Torv både i 2016 og i 2017. Øllets Dag fejres i et stort telt og tillokker mellem 250 og 300 gæster.

Lokalafdelingen har, udover samarbejdet med Handelsstandsforeningen og Bornholms Tidende, også et glimrende samarbejde med Bornholms Håndbrygger Laug, de bornholmske bryggerier og Carlsberg Bornholm.

Besøg Lokalafdeling Bornholms side på ale.dk her

Måske kunne du være interesseret i...