Type: Tjekkisk pilsner
Brygdag: 2004-07-18
Når de fleste danske øl er oppe mod tjekkiske, bliver de let skak mat. Hermed et forsøg på at lave en rigtig god pilsener med tjekkisk forbillede. Den er undergæret, og har lang gæring og lagring ved lave temeperaturer.
Opskrift
25 liter. OG = 1050. FG = 1010. Alkohol = 5,2% vol. Farve = 7 EBC. Bitterhed = 39 IBU.
Forgærbare råvarer
3333 g Pilsner Malt 3 EBC
1277 g Dry Light Extrac
500 g Cara Pils 4 EBC
Mæskeprogram
55 grader i 30 minutter, 67 grader i 60 minutter.
Humle
90 min. 55 g Saaz 3% α og 27 g Fuggle 5% α
10 min. 16 g Saaz 3% α og 10 g Irish Moss
Efter 14 dage 38 g Saaz 3% α Tørhumling mellem primær og sekundær fermentering
Gæring
Gær: 2278 Czech Pils. Gæret ved 8°C i 14 dage. Gæret ved 1°C i 21 dage.
Bryglog og kommentarer
Tørhumling med Saaz mellem 1. og 2. fermentering. Primes med 160g sukker (evt. dextrose).
2004-07-16 Smackpack startes
2004-07-18 Brygdag
2004-07-20 Der er problemer med at styre temperaturen som ligger helt oppe på 15°C.
2004-07-21 Temperaturen har stabiliseret sig.
2004-10-20 Prøvesmagt. Der er ALT for megen skum, men de 4-5 cl der er tilbage når den er færdig med at skulle over, smager fint. Jeg har stadig tendens til at overkarbonere undergæret øl.
2005-01-09 Efter en del lagring, er den ved at være som den skal være.