Pandekager

Pandekager serveret med flødeskum og friske bær

Det her er de bedste pandekager du kan lave. Det er en hybrid mellem den oprindelige opskrift i de gamle Frk. Jensen kogebøger og pandekage opskriften i nyere udgaver. Jeg har også rettet lidt i opskriften for at gøre det til de perfekte pandekager. Du kan lave pandekagerne dagen inden du skal bruge dem for det tager jo tid at stege dem på panden.

Opskrift til 4 portioner

Ingredienser

  • 5 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 3 æg
  • Ca. 4 dl. mælk
  • Ca. 2 dl. nisseøl eller hvidtøl
  • 3 spsk. smør

Fremgangsmåde

Tilberedningstid: 1 time, hvor det meste er at vende pandekager på panden.

Bland mel, salt, sukker og kardemomme. Pisk æg, øl og mælk sammen og rør det i melet. Smelt smøret på panden og tilsæt det. Hæld dejen i en kande og lad den hvile i ca. ½ time. Rør i dejen inden bagningen.

Opvarm panden og hæld lidt smør på til den første pandekage – til de øvrige er det ikke nødvendigt, når dejen er tilsat smeltet smør. Hæld lidt af dejen midt på den varme pande, drej denne hurtigt, så dejen fylder hele panden i et tyndt lag. Vend pandekagen, når den er stivnet.

Pandekagerne stables eller foldes sammen og holdes varme. De serveres med sukker, syltetøj, is eller nutella – der er mange muligheder 🙂

Tip: Pas på flødeskummen

Pandekagerne kan serveres sammen med flødeskum og din yndlings syltetøj. Undgå at putte flødeskum i pandekagerne hvis det er meget varme. Varmen får flødeskummet til at falde sammen og skille.