Ølbudding

Ølbudding (Til ca. 4 personer)

Ingredienser

  • 200 ml øl (du kan bruge en mørk øl for en mere intens smag, eller en lys øl for en mere subtil smag)
  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 3 æg
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at smelte smørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt sukker og rør, indtil sukkeret er opløst.
  2. Pisk æggene sammen i en skål og tilsæt æggene til smør-sukker blandingen i gryden. Rør godt sammen.
  3. Tilsæt hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt til blandingen i gryden og rør godt sammen.
  4. Tilsæt øl til blandingen i gryden og rør godt sammen.
  5. Hæld blandingen i en smurt form og bag puddingen i ovnen ved 180 grader C i ca. 35-40 minutter, indtil den er gylden og fast i midten.
  6. Server ølbuddingen lunken med en skøn kugle vaniljeis eller pisket flødeskum. Du kan også drysse lidt sukker over, inden du sætter den i ovnen, så du får en lækker, sprød overflade, lige som på en creme bruleé.