11A. Belgisk dubbel/bruin

OG : 1.056 – 1.070
FG : 1.010 – 1.016
ABV : 5.9% – 7.4%
IBU : 18 – 25
EBC : 30 – 70

Beskrivelse :
Den mørke belgiske type, i moderat alkohol styrke, kendes både fra klostre og andre belgiske bryggerier.
Aroma :
Svag til middel maltaroma, som kan have karakter af karamel, nødder, brød eller chokolade. Fraværende til svag humlearoma, med karakter fra europæiske humletyper. Middel til kraftig vinøs karakter af tørrede frugter fra alkohol og frugtestere. Svag fenolisk-krydret karakter. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Lys kobberfarvet til mørk rødbrun. Kraftigt cremefarvet skum. Klar til medium tåget.
Smag:
Svag til middel maltsmag, som kan have karakter af karamel, nødder, brød eller chokolade. Fraværende til svag humlesmag med middel bitterhed. Middel til kraftig vinøs karakter af tørrede frugter fra alkohol og frugtestere.
Krop:
Medium til fyldig krop. Kraftig karbonering.
Eksempler:
Westmalle Dubbel, Leffe Brune, Rød Chimay, St. Bernardus Prior 8