08C. Oatmeal stout

OG : 1.047 – 1.060
FG : 1.011 – 1.018
ABV : 4.5% – 6.0%
IBU : 20 – 45
EBC : 70 – 100

Beskrivelse :
En stout der tager karakter fra et vist indhold af havre.
Aroma :
Middel til kraftig maltaroma, som kan have karakter af toffee, karamel, chokolade, kiks, korn, lakrids eller kaffe. Humle bemærkes ikke. Fraværende til svagt niveau af frugtestere. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Mørkebrun til sort. Kraftigt skum, der er hvidt til cremefarvet. Klar til let tåget.
Smag:
Middel til kraftig ristet smag, der balanceres af en vis maltsødme. Karakter af chokolade, toffee, karamel eller lakrids. Svag til kraftig karakter af havre. Humlesmagen skal være fraværende til svag, og bitterheden skal være svag til middel.
Krop:
Medium til fyldig krop, med en fed og silkeblød tekstur. Lav til medium karbonering.
Eksempler:
Samuel Smith’s Oatmeal Stout.