Løgsuppe med Øl

Løgsuppe

Karamelliserede løg og blød cheddar koges i en pale ale og kyllingebullion.

Ingredienser

  • 10 kopper løg, skiver (ca. 10 mellemløg)
  • ¼ kop smør
  • 1 spsk mel
  • 1 flaske pale ale
  • 1 spsk Dijon sennep
  • 4 kopper kyllingbullion ca.
  • 6 tykke diagonale skiver baguette, ristet
  • 2 kop revet skarp cheddar
  • 1 knivspids salt og peber

Sådan gør du

  1. Brun et løg i smørret i en stor non-stick gryde, indtil den er gylden og blød, ca. 30 minutter. Krydre med salt og peber. Støv med melet og kog i 1 minut mere. Tilsæt øllet og kog op under omrøring konstant. Tilsæt bullionen og kog op. Sænk varmen, og lad den småkoge i cirka 10 minutter. Tilsæt om nødvendigt mere bouillon. Juster krydderierne.
  2. Med risten i midterstilling, forvarm ovnen.
  3. Bag suppen i 4 ovnfaste skåle. Anbring 1 toast i hver skål og top med ost. Læg skålene på en bageplade. Kog, indtil osten er gyldenbrun.