OG | FG | Alkohol vol % | IBU | EBC |
---|---|---|---|---|
1044-56 | 1008-15 | 4,5-5,6 | 35-50 | 35-50 |
En lys karakterfuld undergæret øl med et markant bidrag fra humlen.
Aroma
Fraværende til svag maltaroma. Middel til kraftig humlearoma. Alle humletyper tillades. Fraværende til svagt niveau af DMS og diacetyl.
Udseende
Halmgul til gylden. Kraftigt skum. Klar til let tåget.
Smag
Svag til middel, lys maltsmag, som ikke dominerer. Middel til kraftig humlesmag og bitterhed.
Krop
Let til medium krop. Kraftig karbonering.
Eksempler
Jämtland Hell, Victory Prima Pils, Hornbeer Dryhop, Svaneke Pilsner.
Øl stilarter
Baseret på foreningen Danske Øldommeres definitioner anno 2019.
- 01A. Moderne lys lager
- 01B. International lager
- 01C. Tjekkisk pilsner
- 01D. Tysk pilsner
- 01E. Münchener helles
- 02A. Moderne mørk lager
- 02B. Wiener
- 02C. Märzen
- 02D. Münchener dunkel
- 02E. Mørk tjekkisk lager
- 02F. Schwarzbier
- 02G. Klassisk røgøl
- 03A. Helles bock/maibock
- 03B. Bock
- 03C. Dobbelbock
- 03D. Eisbock
- 03E. Weizen bock
- 04A. Engelsk Ordinary Bitter
- 04B. Engelsk best bitter
- 04C. Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 04D. Engelsk golden ale
- 04E. Amerikansk pale ale
- 04F. California common/steam beer
- 04G. Kölsch
- 05A. Engelsk brown ale
- 05B. Amerikansk brown ale
- 05C. Engelsk dark mild
- 05D. Altbier
- 05E. Skotsk ale
- 05F. Skotsk stærk ale/wee heavy
- 05G. Old ale
- 06A. Engelsk IPA
- 06B. Amerikansk IPA
- 06C. Imperial IPA
- 06D. Black IPA
- 06E. New England IPA
- 07A. Weizen/weissbeer
- 07B. Dunkelweizen
- 07C. Belgisk Wit
- 08A. Dry stout
- 08B. Sweet stout
- 08C. Oatmeal stout
- 08D. Porter
- 08E. Moderne stout og porter
- 09A. Engelsk barley wine
- 09B. Amerikansk bealey wine
- 09C. Foreign extra stout
- 09D. Baltisk porter
- 09E. Imperial stout
- 10A. Belgisk blond
- 10B. Lys stærk belgisk ale/tripel
- 10C. Biére de garde
- 10D. Saison
- 11A. Belgisk dubbel/bruin
- 11B. Mørk Stærk Belgisk Ale
- 12A. Gueuze lambic
- 12B. Belgisk frugt lambic
- 12C. Flamsk rød
- 12D. Flamsk brun/oud bruin
- 12E. Berliner weisse
- 13A. Frugt/grøntsagsøl
- 13B. Krydret øl
- 13C. Trælagret øl
- 13D. Andre røg øl
- 13E. Andre tilsætninger