Ølbudding (Til ca. 4 personer)
Ingredienser
- 200 ml øl (du kan bruge en mørk øl for en mere intens smag, eller en lys øl for en mere subtil smag)
- 50 g smør
- 50 g sukker
- 3 æg
- 50 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1/2 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Start med at smelte smørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt sukker og rør, indtil sukkeret er opløst.
- Pisk æggene sammen i en skål og tilsæt æggene til smør-sukker blandingen i gryden. Rør godt sammen.
- Tilsæt hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt til blandingen i gryden og rør godt sammen.
- Tilsæt øl til blandingen i gryden og rør godt sammen.
- Hæld blandingen i en smurt form og bag puddingen i ovnen ved 180 grader C i ca. 35-40 minutter, indtil den er gylden og fast i midten.
- Server ølbuddingen lunken med en skøn kugle vaniljeis eller pisket flødeskum. Du kan også drysse lidt sukker over, inden du sætter den i ovnen, så du får en lækker, sprød overflade, lige som på en creme bruleé.