OG | FG | Alk. (vol%) | IBU | EBC |
---|---|---|---|---|
≥1075 | 1008-20 | ≥7,5 | ≥60 | 20-45 |
Imperial IPA eller Dobbelt IPA er en kraftigere udgave af den “klassiske” amerikanske IPA med et dominerende præg af amerikanske eller mere moderne humletyper.
Aroma
Svag til kraftig maltaroma med karakter af brød, kiks og karamel. Kraftig til meget kraftig humlearoma, som kan have karakter af citrus (appelsin, citron, lime, grapefrugt), blomst, harpiks/fyrrenåle, fersken eller tropisk frugt. Vinøs alkohol kan bemærkes, men må ikke dominere eller virke sprittet. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende
Ravfarvet til mørk kobberfarvet. Kraftigt og holdbart skum. Klar til let tåget.
Smag
Svag til kraftig maltsmag, som kan være lidt sød til meget sød. Kraftig til meget kraftig humlesmag og
bitterhed.
Krop
Medium til fyldig krop. Medium karbonering.
Eksempler på Imperial IPA
Stone Ruination, Great Divide Hercules Double IPA, To Øl/Mikkeller Overall IIPA, Amager The Sinner Series Gluttony, Midtfyns Bryghus Double IPA, Lagunitas Maximus.
Øl stilarter
Baseret på foreningen Danske Øldommeres definitioner anno 2019.
- 01A. Moderne lys lager
- 01B. International lager
- 01C. Tjekkisk pilsner
- 01D. Tysk pilsner
- 01E. Münchener helles
- 02A. Moderne mørk lager
- 02B. Wiener
- 02C. Märzen
- 02D. Münchener dunkel
- 02E. Mørk tjekkisk lager
- 02F. Schwarzbier
- 02G. Klassisk røgøl
- 03A. Helles bock/maibock
- 03B. Bock
- 03C. Dobbelbock
- 03D. Eisbock
- 03E. Weizen bock
- 04A. Engelsk Ordinary Bitter
- 04B. Engelsk best bitter
- 04C. Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
- 04D. Engelsk golden ale
- 04E. Amerikansk pale ale
- 04F. California common/steam beer
- 04G. Kölsch
- 05A. Engelsk brown ale
- 05B. Amerikansk brown ale
- 05C. Engelsk dark mild
- 05D. Altbier
- 05E. Skotsk ale
- 05F. Skotsk stærk ale/wee heavy
- 05G. Old ale
- 06A. Engelsk IPA
- 06B. Amerikansk IPA
- 06C. Imperial IPA
- 06D. Black IPA
- 06E. New England IPA
- 07A. Weizen/weissbeer
- 07B. Dunkelweizen
- 07C. Belgisk Wit
- 08A. Dry stout
- 08B. Sweet stout
- 08C. Oatmeal stout
- 08D. Porter
- 08E. Moderne stout og porter
- 09A. Engelsk barley wine
- 09B. Amerikansk bealey wine
- 09C. Foreign extra stout
- 09D. Baltisk porter
- 09E. Imperial stout
- 10A. Belgisk blond
- 10B. Lys stærk belgisk ale/tripel
- 10C. Biére de garde
- 10D. Saison
- 11A. Belgisk dubbel/bruin
- 11B. Mørk Stærk Belgisk Ale
- 12A. Gueuze lambic
- 12B. Belgisk frugt lambic
- 12C. Flamsk rød
- 12D. Flamsk brun/oud bruin
- 12E. Berliner weisse
- 13A. Frugt/grøntsagsøl
- 13B. Krydret øl
- 13C. Trælagret øl
- 13D. Andre røg øl
- 13E. Andre tilsætninger