Type: Weizen (sydtysk)
Brygdag: 2004-05-22
Så gøres forsøget igen på at lave en hvedeøl. Jeg kan mætig godt lide hvedeøl, men er kræsen ud i denne ølsort. Alligevel er jeg tilfreds med resultatet. Denne øl er blevet meget anmelderrost. Navnet kommer af at øllen er brygget i en periode, hvor der har været megen fokus på Australien (Fredrik & Mary). For de der ikke kender en wallaby, så er det et pundyr, der bedst beskrives som en lille kænguro. Navnet refererer også til den kraftige karbonering der er i denne øl. Der er masser ‘drivgas’ til kægurohop 🙂
Opskrift
25 liter. OG = 1038. FG = 1010. Alkohol = 5,2% vol. Farve = 7 EBC. Bitterhed = 39 IBU.
Forgærbare råvarer | |
500 g | Munich Malt 20 EBC |
2268 g | Wheat Malt |
1361 g | Pale Malt 7 EBC |
Mæskeprogram
67 grader i 60 minutter, 75 grader i 10 minutter.
Humle | |
90 min. | 15 g Perle 13% α |
60 min. | 30 g Hallertauer 6,6% α |
10 min. | 10 g Irish Moss |
05 min. | 15 g Hallertauer 6,6% α |
Gæring
Gær: 3068 Weinstephan Wheat. Gæret ved 15°C i 6 dage. Gæret ved 15°C i 7 dage. Lagret ved 15°C i 7 dage.
Bryglog og kommentarer
Opskrift løst baseret på Dick Van Dykes’ Dry Ice ‘n’ Weizen
2004-05-20 Gær smack-pack startes
2004-05-22 Brygdag
2004-05-30 Stukket om
2004-05-31 Flasket FG=1010 – Primet med 12g økologisk rørsukker pr. liter
2004-06-02 Prøvesmagt, virker meget lovende.
2004-09-19 Har fået en opfordring på at opgive mit dagjob og begynde at brygge bl.a. denne øl. Det er en kopliment, især når det kommer fra et af de gode øl-salgssteder i København.
2004-10-13 Er prøvesmagt af flere forskellige og konklusionen er klar: Det er en god øl. Jeg er ellers kræsen ud i denne type bryg.