Type: Dortmunder export
Brygdag: 2004-06-05
Igen er det mit seneste besøg til Prag, der spøger. Hermed en forsøg på at lave den dejlige øl fra det historiske sted U Flekú, der har en helt unik atmosfære. Det er et gammel bryggeri hvor der er blevet serveret den samme mørke øl siden 1459. Som mange andre ølsteder i Prag, ordnes regningen ved hjælp af en lap papir hvorpå der bliver sat en streg for hver genstand du drikker.
Dette er det andet undergærede nanobryg. Denne gang skal gæren have en bedre chance for at få fat i brygget. Derfor bryggedes den, og stod natten over inden den blev puttet i køleskabet. Denne gang er der mere gang i gæren, inden den kølede ned til lav temperatur.
Opskrift
27 liter. OG = 1050. FG = 1010. Alkohol = 5,2% vol. Farve 43 EBC. Bitterhed 37 IBU.
Forgærbare råvarer
2000 g Pilsner Malt 3 EBC
1000 g Munich Malt 20 EBC
150 g CARAFA dehusked
2000 g Dry Light Extract
Mæskeprogram
67 grader i 70 minutter – 75 grader i 10 minutter.
Humle
60 min. 91 g Hallertauer 2,8% α
45 min. 26 g Hallertauer 2,8% α
15 min. 26 g Hallertauer 2,8% α og 10 g Irish Moss
Gæring
Gær: 2007 Pilsner Lager. Gæret ved 8°C i 7 dage. Omstukket. Gæret ved 8°C i 7 dage. Lagret ved 8°C i 21 dage.
Bryglog og kommentarer
Sukker til eftergæring : 9g pr.liter øl.
2004-06-02 Gær smack-pack startes
2004-05-04 Sarteren puttes i en liter urt – for at være godt i gang på brygdagen
2004-06-05 Brygdag 2004-06-06 Sat i køleskab (8 grader)
2004-06-12 Stukket om FG=1018
2004-06-20 Flasket
2004-07-20 Prøvesmagt – er ikke helt færdig med lagring.
2004-09-01 Lidt rigerlig sød.
2004-10-13 Smager ganske fortrinneligt. Restsødmen har aftaget med lagringen, og brygget smager nu helt fantastisk.