Nano Neo Phobia
Type: Porter
Brygdag: 2004-05-07
En meget mørk ale med en kompleks ristet malt, humle og fermenterings karakteristika. Indeholder forskellige malte, med udgangspunk i de mørkt ristede malte. Der er bl.a. brugt hårdt ristet rug. Der er tale om en modificeret opskrift, der er stjålet fra en anden håndbrygger, som ikke har undladt at bemærke det, hæ hæ 🙂
Opskrift
25 liter. OG = 1054. FG = 1010. Alkohol = 5,8% vol. Farve = 61 EBC. Bitterhed = 40 IBU.
Forgærbare råvarer | |
4600 g | Pale Malt 7 EBC |
800 g | Munich Malt 20 EBC |
500 g | Amber Malt |
300 g | Chocolate Rye Malt 700 EBC |
250 g | Cara Aroma 350 EBC |
200 g | Wheat Malt |
100 g | Black Malt (Dehusked) 1200 EBC |
Mæskeprogram
67 grader i 90 minutter, 75 grader i 10 minutter.
Humle | |
90 min. | 35 g Challenger 7% α |
30 min. | 25 g East Kent Golding 5,2% α |
15 min | 10 g East Kent Golding 5,2% α |
10 min. | 10 g Irish Moss |
Gæring
Gær: London Ale. Primær fermentering ved 20-22 grader C i 7 dage.
Bryglog og kommentarer
2004-05-07 Brygdag
2004-05-16 Flasket
2004-10-07 Havde den med til møde i kbh-bryg.dk og den fik rigtig gode anmeldelser! Jeg er også selv blevet rigtig glad for den.