Nano Neo Phobia

Nano Neo Phobia

Nano Neo Phopia øletiket

Type: Porter
Brygdag: 2004-05-07

En meget mørk ale med en kompleks ristet malt, humle og fermenterings karakteristika. Indeholder forskellige malte, med udgangspunk i de mørkt ristede malte. Der er bl.a. brugt hårdt ristet rug. Der er tale om en modificeret opskrift, der er stjålet fra en anden håndbrygger, som ikke har undladt at bemærke det, hæ hæ 🙂

 Opskrift
25 liter. OG = 1054. FG = 1010. Alkohol = 5,8% vol. Farve = 61 EBC. Bitterhed = 40 IBU.

Forgærbare råvarer
4600 g Pale Malt 7 EBC
800 g Munich Malt 20 EBC
500 g Amber Malt
300 g Chocolate Rye Malt 700 EBC
250 g Cara Aroma 350 EBC
200 g Wheat Malt
100 g Black Malt (Dehusked) 1200 EBC

Mæskeprogram
67 grader i 90 minutter, 75 grader i 10 minutter.

Humle
90 min.35 g Challenger 7% α
30 min.25 g East Kent Golding 5,2% α
15 min10 g East Kent Golding 5,2% α
10 min.10 g Irish Moss

Gæring
Gær: London Ale. Primær fermentering ved 20-22 grader  C i 7 dage.

Bryglog og kommentarer
2004-05-07 Brygdag
2004-05-16 Flasket
2004-10-07 Havde den med til møde i kbh-bryg.dk og den fik rigtig gode anmeldelser! Jeg er også selv blevet rigtig glad for den.

Opskrifter på øl