Nano Julebryg
Type: British Brown Ale
Brygdag: 2004-05-16
Med maltdomineret smagsprofil og begrænset humle aroma. Julestemningen fås fra kanelstænger, kardemommefrø, pomerens, cacaobønner, nelliker. Øllen er karboneret med Billington’s Natural Unrefined Dark Muscovado Cane Sugar.
Opskrift
25 liter. OG = 1052. FG = 1012. Alkohol = 5,2% vol. Farve = 59 EBC. Bitterhed = 15 IBU.
Forgærbare råvarer | |
2740 g | Cara Red 40 EBC |
350 g | Kandis (dark) |
200 g | Chocolate Malt |
2000 g | Pale Malt 7 EBC |
1000 g | Pilsner Malt 3 EBC |
Mæskeprogram
67 grader i 90 minutter, 75 grader i 10 minutter.
Humle | |
30 min. | 90 g Hallertauer 2,8% α |
15 min. | 30 g Hallertauer 2,8% α |
10 min. | 10 g Irish Moss |
05 min. | 15 g Hallertauer 6,6% α |
Gæring
Gær: Safale S-04. Primær fermentering: 21°C i 3 dage. Sekundær fermentering: 21°C i 3 dage.
Bryglog og kommentarer
Gær: Safale S-04 Sidste 10 min. af kogning tilsat. 10 g Irish Moss 10 g kanelstænger 10 g Kardemommefrø 33 g Pomerens 100 g cacaobønner, valset 4 g hele nelliker. Karbonering: 300 g Billington’s NATURAL UNREFINED DARK MUSCOVADO CANE SUGAR
2004-05-16 Brygdag
2004-05-18 Gæring aftaget efter megen postyr
2004-05-19 Stukket om ved Gavity 1020 – dufter herligt af jul
2004-05-22 Flasket FG=1012
2004-06-01 Prøvesmagt, god skumdannelse
2004-10-05 Restsødmen har fortaget sig, og er blevet erstattet af overkarbonering. Smager rigtig godt, men har for megen brus, når man drikker af den. Smagen er dejlig, men den er klart overkaboneret.