Type: Mørk tjekkisk Lager
Brygdag: 2004-09-14
Denne øl er en prøve på min tålmodighed. Endnu en undergæret øl, der tager meget lang tid at fermentere.
Opskrift
26 liter. OG = 1042. FG = 1018. Alkohol = 3,1% vol. Farve = 34 EBC. Bitterhed = 35 IBU.
Forgærbare råvarer
2500 g Pilsner Malt 3 EBC
1000 g Vienna
1000 g Munich Malt 20 EBC
500 g Cara-hell 25 EBC
500 g Cara Aroma 350 EBC
Mæskeprogram
68°C i 90 minutter, 77°C i10 minutter.
Humle
60 min. 80 g Saaz 3% α
30 min. 30 g Perle 3,9% α
10 min. 10 g Irish Moss
10 min 10 g Perle 3,9% α
Gæring
Gær: 2007 Pilsner Lager. Primær fermentering: 8°C i 13 dage. Sekundær fermentering: 8°C i 14 dage. Tertiær fermentering: 19°C i 8 dage.
Bryglog og kommentarer
Opskrift baseret på ‘Kælderbryg’
2004-11-09 Smacket
2004-09-14 Brygdag
2004-09-27 Stukket om @ FG=1018
2004-10-10 Stukket om @ FG=1018. Det virker som om den er gået helt i stå, så den er taget ud af køleskabet for at give gæren en bedre chance for at gøre processen færdig. Jeg har førhen haft bryg, der gik i stå, og efterfølgende været overkarboneret efter endt lagring. Tålmodighed!
2004-10-17 Argh – kan ikke vente længere! FG=1018. Primet med 4,75g hvid kandis pr. liter og flasket. Hmm, kalsperne gør meget for øllens udsende – jeg har denne gang brugt blå kapsler.
2004-10-22 Prøvesmagt. Dejlig mild i smagen, og mangler lidt karbonering. Det skal nok komme.