11B. Mørk Stærk Belgisk Ale

OGFGAlk. vol %IBUEBC
≥10761012-24≥8,020-5035-70

Den stærkeste belgiske klostertype, oftest benævnt som abt eller quadrupel.


Aroma: Svag til middel maltaroma, som kan have karakter af brød, nødder eller karamel. Yderligere
aroma af karamel, kandis og brun farin fra forgærede sukkertyper. Fraværende til svag humlearoma. Middel
til kraftig vinøs karakter af tørrede frugter fra alkohol og frugtestere. Fraværende til middel fenolisk-krydret
karakter. DMS og diacetyl må ikke forekomme.

Udseende: Mørk kobberfarvet til mørk rødbrun. Kraftig cremefarvet skum. Klar til medium tåget.

Smag: Svag til middel maltsmag, som kan have karakter af brød, nødder eller karamel. Yderligere smag
af karamel, kandis og brun farin fra forgærede sukkertyper. Fraværende til svag humlesmag. Svag til middel humlebitterhed, som oftest kun lige balancerer sødmen. Middel til kraftig vinøs karakter af tørrede frugter fra alkohol og frugtestere. Alkoholen kan opleves som kraftigt varmende, men må ikke virke sprittet.

Krop: Medium til fyldig krop. Kraftig karbonering.

Eksempler: Rochefort 10, La Trappe Quadrupel, Blå Chimay, St. Bernardus Abt 12.

Opskrifter: Rochefort 10 klon