OG : 1.046 – 1.063
FG : 1.012 – 1.020
ABV : 4.5% – 6.2%
IBU : 20 – 40
EBC : 50 – 80
Beskrivelse :
I håndbrygsammenhæng er forskellen på stout og porter, at stouten er præget af ristet byg og hårdt ristet karakter, mens porteren er rundere og blødere. I kommerciel sammenhæng bruges navnene stout og porter oftest i flæng.
Aroma :
Middel til kraftig maltaroma, der kan have karakter af toffee, karamel, chokolade og lakrids. Fraværende til svag humlearoma af engelske typer. Svag til middel niveau af frugtestere, som kan have karakter af tørret frugt. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Brun til mørkebrun. Kraftigt skum, der er cremefarvet til lys brun. Klar til let tåget.
Smag:
Middel til kraftig maltsmag, der kan have karakter af toffee, karamel, chokolade, kaffe, ristet brød og lakrids. Humlesmagen skal være fraværende til svag, og bitterheden skal være svag til middel.
Krop:
Medium til fyldig krop. Lav til medium karbonering.
Eksempler:
Samuel Smith’s Taddy Porter, Fullers London Porter, Anchor Porter