08E. Moderne stout og porter

OG : 1.048 – 1.063
FG : 1.010 – 1.022
ABV : 4.8% – 6.2%
IBU : 30 – 60
EBC : ≥ 50

Beskrivelse :
Portere og stouts, der er kendetegnet ved, at være kraftigere humlet end de traditionelle typer, og som også præges af markant aromahumle.
Aroma :
Svag til middel maltaroma, der både kan være mild som en porter eller hårdt ristet som en stout. Der kan være noter af toffee, karamel, chokolade, lakrids, kaffe, ristet brød, kiks og korn. Middel til kraftig humlearoma. Alle humletyper tillades. Svag til middel niveau af frugtestere, som kan være overdøvet af humlen. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Brun til sort. Kraftigt skum, der er hvidt til lys brun. Klar til let tåget.
Smag:
Svag til middel maltsmag, der kan have karakter af toffee, karamel, chokolade, lakrids, kaffe, ristet brød, kiks og korn. Middel til kraftig humlesmag. Middel bitterhed.
Krop:
Let til fyldig krop. Lav til medium karbonering.
Eksempler:
Sierra Nevada Stout, Amager Sundby Stout, Sierra Nevada Porter.