OG : 1.042 – 1.046
FG : 1.006 – 1.010
ABV : 4.8% – 5.1%
IBU : 20 – 30
EBC : 4 – 14
Beskrivelse :
Kölsch er overgæret og lagret ved lav temperatur. En tør og forfriskende øl, hvor malt, humle og frugtestere er i elegant balance.
Aroma :
Svag brødagtig maltaroma. Fraværende til svag humlearoma af mellemeuropæiske typer. Svagt niveau af vinøse frugtestere. Svage, peberagtige krydrede noter kan forekomme. Fraværende til svagt niveau af DMS. Diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Lys halmgul til gylden. Medium til kraftigt skum. Klar til let tåget.
Smag:
Fraværende til svag brødagtig maltsmag. Fraværende til svag humlesmag med en svag til middel bitterhed.
Krop:
Let krop. Medium til kraftig karbonering.
Eksempler:
Gaffel Kölsch, Dom Kölsch, Früh Kölsch, Gilden Kölsch, Sion Kölsch, Reissdorf Kölsch.