OG : ≥ 1.070
FG : 1.014 – 1.028
ABV : ≥ 7.0%
IBU : ≥ 50
EBC : ≥ 80
Beskrivelse :
En bred kategori af kraftige stouts, som inkludere afdæmpede engelsk inspirerede versioner og voldsommere amerikansk inspirerede versioner.
Aroma :
Middel til kraftig ristet maltaroma, som kan have karakter af chokolade, karamel, kaffe, lakrids, brændt malt eller aske. Svag til kraftig humlearoma. Alle humletyper tillades. Svag til middel vinøs alkohol, som ikke må virke sprittet. Fraværende til middel niveau af frugtestere, der kan have karakter af tørret frugt. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Mørk rødbrun til sort. Svag til kraftigt skum. Klar til let tåget.
Smag:
Middel til kraftig ristet maltsmag, som kan have karakter af chokolade, karamel, kaffe, lakrids, brændt malt eller aske. Svag til kraftig humlesmag. Middel til kraftig humlebitterhed. Maltsødmen skal være i balance med humlebitterhed og den ristede bitterhed.
Krop:
Fyldig krop. Svag til kraftig karbonering.
Eksempler:
Mikkeller George, Samuel Smith’s Imperial Stout, Amager Hr. Fredriksen, Brooklyn Black Chocolate Stout, De Molen Hel & Verdoemenis.