12C. Flamsk rød

OG : 1.046 – 1.057
FG : 1.003 – 1.012
ABV : 4.5% – 6.5%
IBU : 15 – 25
EBC : 30 – 70

Beskrivelse :
En kompleks, lagret syrlig øl, oprindeligt ofte lagret på træfade. Typen sælges både i ren lagret og dermed meget syrlig udgave, og i en udgave hvor det syrlige øl er blandet med en sødere frisk øl. Den komplekse syrlighed er svær at beskrive og derfor anbefales det først og fremmest at smage de klassiske eksempler. Flamsk rød er mere syrlig med en vis eddikekarakter, mens flamsk brun er mere sød og karamelagtig.
Aroma :
Svag til middel syrlig aroma, med karakter af mælkesyre og balsamisk eddike. Svag til middel karamelagtig maltaroma. Svag til middel niveau af frugtestere, med karakter af tørret frugt og kirsebær. Et svagt niveau af krydrede fenoler bidrager til kompleksiteten. Humle bemærkes ikke. Fraværende til svagt niveau af diacetyl. DMS må ikke forekomme.
Udseende:
Kobberfarvet til mørk rødbrun. Medium til kraftigt skum. Klar til let tåget.
Smag:
Svag til kraftig syrlig eller sur/sød karakter som balanceres af karamelagtig maltsødme. Balancen kan gå både i meget syrlig og ret sødretning. Syrligheden opleves kompleks, med tydelige indslag af balsamisk eddike. Indtryk af kirsebær, appelsin, egetræ (dog ikke bourbon/vaniljeagtig) og peber kan bidrage yderligere til kompleksiteten. Humlesmag og bitterhed bemærkes ikke.
Krop:
Let til medium krop. Medium karbonering.
Eksempler:
Rodenbach Grand Cru, Duchesse de Bourgogne, Rodenbach Classic.