09A. Engelsk barley wine

OG : ≥ 1.080
FG : 1.018 – 1.032
ABV : ≥ 8.0%
IBU : 50 – 100
EBC : 25 – 60

Beskrivelse :
Engelsk barley wine domineres af vinøs og kompleks maltkarakter, mens amerikansk barley wine er mere præget af både malt og humle.
Aroma :
Middel til kraftig maltaroma, med karakter af kiks og brødskorpe. Fraværende til svag humlearoma, af engelske typer. Middel til kraftigt niveau af frugtestere og alkohol, der giver et vinøst præg, ofte med noter af tørret frugt og hedvin. En sherryagtig oxideret note kan være en del af karakteren. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Kobberfarvet til rødbrun. Fraværende til medium skum. Klar til let tåget.
Smag:
Kraftig og kompleks maltsmag. Fraværende til svag humlesmag. Middel til kraftigt niveau af frugtestere, der giver karakter af tørret frugt. Tydelig, vinøs alkohol, som dog ikke må virke sprittet. Høj restsødme, som balanceres af en vis humlebitterhed. En let, frugtagtig syrlighed der kan minde om tørret abrikos kan forekomme.
Krop:
Fyldig krop. Lav karbonering.
Eksempler:
Thomas Hardy’s Ale, J. W. Lees Harvest Ale, Fullers Vintage Ale