03C. Dobbelbock

OG : 1.074 – 1.080
FG : 1.020 – 1.028
ABV : 6.5% – 7.8%
IBU : 17 – 27
EBC : 35 – 95

Beskrivelse :
En stærkere udgave af bock, der er vinøs og kraftig.
Aroma :
Kraftig til meget kraftig maltaroma, med karakter af brød og karamel. Chokoladenoter kan forekomme i mørkere udgaver, men aldrig ristet karakter. En kombination af frugtester, lagring og alkohol kan give en vinøs karakter af tørret frugt. Humlearoma må ikke bemærkes. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Udseende:
Mørk kobberfarvet til rødsort. Svag til kraftigt skum. Klar.
Smag:
Kraftig til meget kraftig, sød, vinøs og brødagtig maltsmag, med noter at tørret frugt og chokolade. Øllet er sødt, men må ikke være vammelt. Varmende alkohol. Svag humlesmag og bitterhed. Bitterhed fra ristet malt må ikke bemærkes.
Krop:
Fyldig krop. Medium karbonering.
Eksempler:
Andechser Doppelbock Dunkel, Weltenburger Asam Bock, Ayinger Celebrator, Weiheinstephaner Korbinian, Fur Bock.