12E. Berliner weisse

OG : 1.046 – 1.074
FG : 1.008 – 1.012
ABV : 5.0% – 8.0%
IBU : 15 – 25
EBC : 30 – 70

Beskrivelse :
En kompleks maltet og syrlig øl. Typisk en blanding af syrlig lagret og sød frisk øl, for at give et sødere resultat. Den komplekse syrlighed er svær at beskrive og derfor anbefales det først og fremmest at smage de klassiske eksempler. Flamsk rød er mere syrlig med en vis eddikekarakter, mens flamsk brun er mere sød og karamelagtig.
Aroma :
Middel til kraftig maltaroma, med karakter af karamel, kiks og brød. Svagt syrlig aroma med karakter af mælkesyre. Svag til middel niveau af frugtestere, med karakter af tørret frugt og kirsebær. Et svagt niveau af krydrede fenoler bidrager til kompleksiteten. Humle bemærkes ikke. Fraværende til svagt niveau af diacetyl. DMS må ikke forekomme.
Udseende:
Kobberfarvet til mørk rødbrun. Medium til kraftigt skum. Klar til let tåget.
Smag:
Svag til middel syrlig eller sur/sød karakter som balanceres af karamelagtig maltsødme. Balancen går overvejende i en sød retning. Indtryk af kirsebær, appelsin og peber kan bidrage yderligere til kompleksiteten. Humlesmag og bitterhed bemærkes ikke.
Krop:
Let til medium krop. Medium karbonering.
Eksempler:
Liefman’s Goudenband, Liefman’s Oud Bruin, Petrus Oud Bruin