Litteratur om håndbrygning og relaterede områder

Dette er kun en meget lille del af biblioteket, og mere vil komme til når tiden melder sig.

Ray Daniels: Designing Great Beers

ISBN: 0937381500
2. udgave. 2000. 390 sider
Forlag: Brewers Publications
Hightech modstykket til Papazian – dette er også en klassiker. Bogen går i dybden med de forskellige ølstile. Der er fokus på hvordan man får den enkelte ølstil til at fungere. En rigtig god bog.

Evald, Anders: Gyldendals ølguide

1. udgave. 2001. 202 siderForlag: Gyldendal
Om ølbrygning, råvarer og øltyper samt en gennemgang af de knap 400 forskellige danske og udenlandske øl der kan fås på flaske i Danmark.
Desuden oversigt over bryggerier og importører, værtshuse, restauranter og butikker. Denne bog er et must – køb den nyeste version i dag!

John J. Palmer: How To Brew

1. Udvave. 1999 – Publiceret på 
http://www.howtobrew.com/

Denne bog er skrevet direkte til håndbryggeren. Let at læse, samt masser af nyttig information til håndbryggeren in spe. Prisen er ligeledes fordelaftig. Hvor den nyeste version af bogen koster penge, er denne førsteudgave gratis at læse på ovenstående link.

Charlie Papazian: The Complete Joy Of Homebrewing

ISBN: 0-380-76366-4
Forlag: Quill
En af de klassiske bøger til håndbryggere. Bogens mantra: ”Relax, have ahomebrew” er gennemgående tema for bogen, der i udpræget grad giver udtryk for en dogme-tilgang til alle processerne. Bliver den bare lidtteknisk, så skal man “Relax, have a homebrew”. Illutrationerne i denneversion er ganske morsomme, da de har en del år på bagen, og det faktum at der bliver drukket øl på stort se alle billeder med mennesker. En bog man skal have læst, men ikke nødvendig i ens bibliotek.

Allan Mylius Thomsen: Den Danske Øl – en berusende odyssé gennem 6000 års ølhistorie

ISBN: 87-984058-5-3
Forlag: Parlando
En ganske humoristisk beretning om øllets historie, set med danske øjne.
Ved læsningen glædes man over den høje kvalitet dette produkt har fået til trods for alle de ulækre betingelser øllet havde dengang.