#11 Dogme #2

Etiketten er endnu ikke lavet (by Jens Dalsgaard)Type: Scottish export ale 80/-
Brygdag: 2004-10-02

Dogmekonceptet kan du læse mere om på Dogme-siden. Kort fortalt er det en øl vi er mange der brygger samtidig, for at lære en masse om forskelle og ligheder på vores respektive bryg. Her er så min variation at opskriften.

Opskrift
20 liter. OG = 1062. FG = 1017. Alkohol = 5,9% vol. Farve = 42 EBC. Bitterhed = 33 IBU.

Forgærbare råvarer
3214 g Munich Malt 20 EBC
2454 g Pilsner Malt 3 EBC
778 g Cara Crystal 120 EBC
74 g Chocolate (dehusked) Malt
52 g Flaked Oats

Mæskeprogram
68C i 80 minutter, udmæsket ved 75 i 10 minutter.
Humle
60 min. 58 g Tettnanger 2,3% α
30 min. 30 g Saaz 3% α
10 min. 10 g Irish Moss
10 min 10 g Saaz 3% α

Gæring

Gær: 1099 Whitbread Ale
Primær gæring: 21°C i XX dage, Sekundær gæring: 21°C XX dage. Lagring: 21°C i 35 dage.

Bryglog og kommentarer
Min Tettnanger var mindre potent, så jeg lavede en alphasyre korrektion for at opnå den samme IBU (28g @ 4.8%a >> 58g @ 2.3%a). Til gengæld var min Saaz mere potent, så værdierne blev lige rundet lidt ned (34g @ 2.7%a >> 30g 3%a) og (62g @ 2.7%a >> 60g @ 3%a). Brygget gav 20 liter med OG: 1062 = effektivitet = 64% Tilsat: 11 gram hele koriander (let stødt i morter) kogt med i 10 min 10 Irish Moss til 20 liter med i 10 min Kabonering: 6,4g pr liter.
2004-10-02 Brygdag. Gæren var ikke så potent igen, så jeg smackede en pose ekstra gær.
2004-10-03 Introducerede den ekstra gær til brygget.

Denne øl er en prøve på min tålmodighed. Endnu en undergæret øl, der tager meget lang tid at fermentere.