#09 Nanobryg Bryllups Ale

Home/Opskrifter på håndbryggede øl/#09 Nanobryg Bryllups Ale

Etiket_Bryllupsbryg (by Jens Dalsgaard)Type: Belgisk Pale Ale
Brygdag 2004-07-24

Et forsøg på at lave et bryg til ‘pøblen’. Den er enkel og uprovokerende, og stiller ikke mange krav til drikkeren. Det er hvad man kan kalde en bælle ale. Det er ikke mit eget udtryk, men meget rammende. Jeg er ikke selv ret vild med den, men jeg skal ikke selv være smagsdommer (se brygnoter). Det er gået hen og blevet den øl der bliver serveret til middagen ved mit bryllup. Dette bryg kommer der helt sikkert en masse feedback på. Smagen er en anelse frugtagtig, meget let krydret, med en blød og mild malt karakter.

Opskrift
25 liter. OG = 1052. FG = 1015. Alkohol = 4,8% vol. Farve = 12 EBC. Bitterhed = 23 IBU.

Forgærbare råvarer
500 g Munich Malt 20 EBC
5365 g Pale Malt 7 EBC

Mæskeprogram
65 grader i 30 minutter, 75 grader i 10 minutter.
Humle
90 min. 25 g Perle 6,4% α
30 min. 10 g Fuggle 5% α
10 min. 10 g Irish Moss
01 min 10 g Fuggle 5% α

Gæring
Gær: 2278 Czech Pils. Gæret ved 23°C i 7 dage. Gæret ved 23°C i 12 dage. Lagret ved 23°C i 21 dage.

Bryglog og kommentarer
Gær: Wyeast 125ml XL smack pack 1763 Belgian Abbey II, som virkede rigtig godt!
Sidste 5 minutter 10g Irish Moss
2004-07-22 Smack pack startet.
2004-07-24 Brygdag. Der var megen bagegær i luften – er måske inficeret.
2004-07-31 Stukket om ved FG 1018
2004-08-12 Flasket FG 1015. Primet med 7g sukker pr. liter.
2004-10-10 Man er selv sin største kritiker. Jeg blev præsenteret for en ale til en blindsmagning i dag. Den smagte godt, og jeg havde overordenligt svært ved at placere den. Det viste sig at være min egen bryllups ale, der var blevet smuglet ud fra mit bryllup. Jeg overgiver mig, den er måske ikke så elendig som jeg selv umiddelbart syntes…